En tvekønnet Jack Russel Terrier

Januar måneds patient er en sød lille Jack Russel Terrier ved navn Rita. Rita´s ejer havde bemærket en "dims" hængende ud ved Rita´s skedeåbning. Ved nærmere undersøgelse viste det sig at være en underudviklet penis. Da Rita jo som navnet antyder, er en tævehund var der noget på færde. Den underudviklede penis havde tilmed en penisknogle. Penisknogle er noget hanhunde har normalt i deres penis.
For at undgå udviklingen af sygdom blev Rita indlagt til en bughuleundersøgelse. Rita blev bedøvet og klargjort til operation. I hendes bughule fandt vi udviklede testikler, som sad i forbindelse med en udviklet livmoder. Rita var altså tvekønnet.
Tvekønnethed kaldes også hermafrodisme og optræder både hos dyr og mennesker.
Vi fjernede Rita´s kønsorganer og alt forløb som planlagt.
Testikler i bughulen kan udvikle sig til kræft og det er vigtigt at fjerne dem. Dette skyldes at testiklerne får for meget varme og så kan kræften udvikle sig. Det er derfor testikler skal befinde sig i pungen, uden for bughulen for at blive afkølet.
Rita har stadig sin penis, men vi håber at den vil "skrumpe" efterhånden som hormonerne aftager.

Forebyggende sundhed til dit kæledyr Abonner på tryghed til din bedste ven

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat