Lopper er blodsugende insekter der kræver blod for at kunne formere sig. Hos hunde og katte er det hovedsagelig kattelopper (Ctenocephalides felis) man finder. Mennesker kan også blive bidt, men lopperne kan ikke formere sig af menneskeblod.
For hunde og katte er det loppebidet, der giver problemer. Nogle dyr reagerer ikke særligt, mens andre får kraftig hudirritation med kløe og i nogle tilfælde allergiske reaktioner. Lopper kan desuden overføre bændelorm.

Lopper forekommer hele året, men det største antal ses fra august til november. Normalt ses ikke mange tilfælde om vinteren, men da mange hunde og katte opholder sig indendørs meget af tiden ser vi alligevel loppeangreb.

På det danske marked findes flere gode midler til forbyggende behandling af lopper.

Frontline, Bayvamtic eller Advantage:
Begge findes som pipetter, hvis indhold placeres i dyrets nakke. Frontline findes desuden som spray. Det aktive stof optages i hudens talgkirtler og udskilles herfra i flere uger sammen med hudfedtet. Lopperne dør inden de kan lægge æg. Hunden bør behandles hver 6. - 8. uge og katte hver 4. - 5. uge. Hvis hunden/ katten kløer sig pga. lopper bør et af disse præparater vælges, da de fleste lopperne dør inden de bider. Frontline har desuden effekt mod flåter og lus.

Program vet:
Findes som piller til hund og pasta og depotsprøjte til kat. Hunde og katte behandles hver 4. uge, mens depotsprøjten giver hver 5. måned hos dyrlægen.
Det aktive stof udskilles i blodet og optages når loppen bider. Lopperne dør ikke alle sammen, men loppens æg kan ikke klækkes, og derved kommer der ikke nye lopper.

I er velkomne til at få yderligere råd og vejledning på Beder Dyrlægehus.

Forebyggende sundhed til dit kæledyr Abonner på tryghed til din bedste ven

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat