Hund og kat i bilen

Sikkerhed i bilen

Beder Dyrlægehus anbefaler at kæledyr bør være fastspændt ved transport i bil. Ved en kollision med bare 50 km/t, kan dyret opnå 10 gange sin egen vægt,hvilket har store konsekvenser for både dyret selv og eventuelle medpassagerer i bilen. Hunden, katten og de mindre kæledyr som kanin og marsvin bør være i en fastspændt transport kasse, bag hundegitter i bagagerum, eller i specielle hundeseler.

Der er ikke nogen lov om fastspænding

Der er ikke noget lovkrav om at dyrene skal være spændt fast, men det burde der måske være. Kæledyr betegnes som "gods" og følger gældende lovgivning på dette område. Det vil i korte træk sige at kæledyret ikke må være til gene for føreren, men der er ingen lovkrav om egentlig fiksering.
Det bedste råd er at placere dyret i en fastspændt transport kasse i bagagerummet helst bag et gitter. Hvis dette ikke er muligt, bør dyret fastspændes i kasse eller sele på bagsædet. Helst ikke på forsædet da eventuelle airbags kan gøre stor skade på et dyr.

Odder Petshop har et stort udvalg af transportbure til alle størrelser. Ring eller kig forbi butikken og få råd og vejledning om transport af dit kæledyr

Nyhedsbrev Odder Dyreklinik Et informativt nyhedsbrev om sundhed og trivsel hos dit kæledyr